2010. november 23.

"Problémák jöhetnek, jönnek, de megoldom."

- avagy mondta Jack Sparrow a Karib tenger kalózaiban és ahogy Ő mondogatta mindig teljes pozitívsággal. Nem is tudom, hogy lehet ebben hinni ennyire komolyan! Biztos azért nehéz nekem mert pesszimista vagyok.

De tényleg nehéz ám azonosulni ezzel az 5 szóval. Nehéz arra gondolni, hogy tényleg mindent mindig meglehet oldani. Van amit nem lehet megoldani. Meg van olyan is amit nem is kell.

Mások problémáit néha hiába akarjuk megoldani, ha az illető nem hagyja. Ilyenkor felesleges próbálkozni is. Én sem teszem, mert fárasztó. A nap 24 órájából 19-20 órájában önmagam menedzselése sokszor a szakadék széléről teljesen elveszi minden energiámat. Hogy másokkal úgy foglalkozzak, ahogy azt meg is érdemelné már nem megy. És amíg így vagyok, addig bele sem kezdek, mert utálok félmunkát végezni.

Elég a saját faszságaimmal naponta megküzdeni és megoldani őket, hogy menjen minden, hogy fel bírjak kelni újra és újra és újra és újra. Ez sem könnyű meló ám, de eddig valahogy mindig sikerült megoldanom. Talán mégis kéne néha hinni ebben a béna szállóigében?


Nincsenek megjegyzések: