2013. március 25.

finomító kantin

először is megjegyezném, hogy nem kenyerem elvenni a Városban, WeloveBudapest és a többi modorheaven gasztro blog munkáját, csak gondoltam ide elfér egy ilyen post is :)

a héten nyitott a Varsányi utcában a Finomító Kantin nevű hely, ami révén, hogy itt van mellettünk pár utcányira sokszor elmentünk előtte az elmúlt hetekben míg csinosították. vártam már, hogy levegyék a "Hamarosan finomítunk" borítást az ablakokból, mert kíváncsi voltam milyen is lett belülről. mivel ma tesztnapok voltak (vannak 29-ig) így -30%-al kedvezőbbek az ételek és italok ára, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk a Férfivel. én nem csalódtam :) íme a kapható dolgok (kattintásra megnő). én ma a Finomító menüt (1290 ft) próbáltam ki, amiben egy leves és egy finomító burger volt. 3 féle levesből lehetett választani (zellerkrém, kókuszos chai, csirkeleves - egyenként is kaphatóak 590 ft/pohár áron) a hamburger tartalmazott zöldségeket, sajtot, jalapeno paprikát, paradicsomot, szószokat, frissen sütött vastag marhahúst mindezt egy szezám magos zsömle rejtette. a kettő együtt korrekt adag volt. (a Férfi kevésnek találta az egy burgerjét 990-ért, úgyhogy nem lakott igazán jól én annál jobban!)A leves (szerintem) iszonyat finomra sikerült. krémes csirkés, kókuszos, fűszeres és frissen vágott vékonyra szelt répa és metélőhagyma darabokkal volt megszórva. csinos, minimál dizájnos pohárban érkezett.

a menüben nekem még járt egy hamburger, ami nem különbözött sokban a Férfi által kért sima cheese burgertől (méretben és összetételben legalábbis). saláta, vaskos marhahús, finom szósz, szezámos zsömle, szolid paradicsom darab. egy kicsit elázott a papírba becsomagolt szendóm, mire megettem a levest, de az ízéből nem vont le ez semmit sem. (egyébként ha már burgerek, akkor a Burger blog tartott előkóstolót, ők jobban le tudták ITT írni, hogy milyen volt az élmény + ott vannak képek is, amikről én az esti fényviszonyok miatt lemondtam.)

a Férfi hamburgere asszem 990 volt magában, úgyhogy a menü jobban megéri. kapható még Finomító Extra menü, ami mellé jár sült krumpli is szósszal + leves mindezt 1690-ért. főételként volt még 890-ért lasagne (több vendég azt evett). egyébként az ételek ott készültek el előttünk, ha közben nem ültünk volna át az étterem végébe, ahol nem láttunk rá a pultra. a személyzet kedves, volt egy kis kavarodás a menükkel, de hát az első napjuk úgyhogy mi csak mosolyogtuk.

óh! és ittunk frankó málna szörpöt, amiben sok sok málnavelő volt, és nem volt agyoncukrozva/szörpözve. frissítő volt! nyáron jövünk majd limonádézni is, és lesz fröccs is. (egyelőre ez coming soon, mondjuk ahogy kinéztünk az ablak mellett álló magas asztalunkról a szakadó hóba ezt el is vetettük eleve). 
a dizájn modern. vannak a falra szép betűkkel festett mondatok (mint Keep calm, eat soup), sok fényfűzért, kis égők az magas székek a Vapionohoz hasonló asztalok felett. meg vannak kis növénykék az ablakban és van mellékhelyiség, meg külön kézmosó hely (!).

a Finomító Kantin tippre ilyen 20-25 ember egyszerre való leültetésére elegendő kb, de maga a hely nagyon megnyerő és jól kialakított. van szuper szelektív tároló a maradéknak, papírnak, műanyagnak úgyhogy pluszpont. ezenkívül kedvesek is voltak, úgyhogy nálam törzshelygyanús. 

vannak saláták is, meg grillszendvicsek (vega változatok) többféle menük, és volt 2 féle süti is meg biztos kihagytam valamit, mert mindent nem bírtam megjegyezni :) csak felkerül a weboldalukra vagy a FB oldalukra hamarost egy étlap is.

egyébként én örülök, hogy a LEVES., Bors Gasztrobár. Pasta. után van valami Budán is. nah jó, nem ömlengek, majd még próbálkozom a kajákkal. tegyétek ti is ha erre jártok :) 11:00-tól este 20:00-ig nyitva vannak vasárnap kivételével.

Nincsenek megjegyzések: